Blog over zaken uit mijn boek 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen'


Platform Raamoopdeeuro

Maar liefst 294.000 euro. Zoveel subsidie wil het Ministerie van Buitenlandse Zaken geven aan een project van drie ex-journalisten voor hun project RaamopRusland. Wat ze daarmee willen? Een debat organiseren tussen Oost en West, wat dat ook moge inhouden.

Grote kans dat u nu kwaad bent, dat u denkt ‘drie ton belastinggeld voor zoiets?’. Ik kan me uw woede heel goed voorstellen. Maar ik deel die woede niet. Sterker, ik ben erg blij met dat voornemen van BuZa!

Waarom? Nou, omdat daarmee een precedent is geschapen. Ons ministerie van Buitenlandse Zaken vindt het blijkbaar, en terecht als ik mag toevoegen, belangrijk dat er een debat plaats vindt tussen Oost en West die momenteel laten we zeggen wat spanningen kennen in hun relatie.

En waarom ben ik dan blij met dat precedent? Omdat ik geen enkele reden zie waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken míjn verzoek voor een subsidie – ik zit de denken aan EUR 220.371 – zou moeten en kunnen afwijzen.

Subsidie waarvoor? Ik wil een platform creëren genaamd ‘Raamopdeeuro’ waarop voor- en tegenstanders van de gemeenschappelijke munt met elkaar standpunten, argumenten en meningen kunnen uitwisselen. Ik wil een debat organiseren tussen Noord en Zuid in het euroland zodat we verder kunnen.

RaamopRusland heeft een Comité van Aanbeveling met daarin onder meer Geert Mak. Ik ga nu eerst wat mensen polsen voor mijn Comité van Aanbeveling. Een afschrift van dit stuk, met begroting en een uitvoerigere onderbouwing van mijn plan, is op weg naar Den Haag.

O ja, en als u zich afvraagt ‘hoe komt hij in hemelsnaam tot het bedrag van EUR 220.371? Aangezien Rusland groter is dan het euroland, zijn de raam erop en de kosten hoger, dus ik moet onder 294.000 gaan zitten. Bovendien houd ik van symboliek. Symboliek? In EUR 220.371? Zeker. Toen we in 1999 de gulden inleverden voor de euro, was de officiële omrekenkoers 2,20371 gulden voor één euro.