Mijn andere boeken

DEZE BOEKEN WORDEN NIET MEER GEDRUKT, ER IS NOG MAAR EEN BEPERKT AANTAL EXEMPLAREN BESCHIKBAAR! OP = OP

BESTELLEN KAN VIA DE BESTELBUTTONS BOVEN!

Tien jaar euro

In 2009, toen werkte ik als redacteur macro-economie bij het zakenweekblad FEM Business, verscheen bij dat blad mijn eerste boek, Tien jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt
De bevalling duurde enkele decennia, maar uiteindelijk kwam hij er: de euro. Met de introductie van deze munt in 1999 heeft Europa voor een drastische verandering gezorgd in het mondiale economische landschap. Nooit eerder besloten zo veel grote economieën hun nationale munt in te leveren voor een gezamenlijke valuta. Hoe zag dat eerste decennium eruit voor de euro? Leidde de munt, zoals beloofd, tot hogere economische groei en voorspoed in de aangesloten landen of stelde ze teleur? In het begin was er weinig liefde tussen de Europeanen en hun nieuwe geld. Is dat nu anders?

Op basis van diepgaande analyses en gesprekken met nauw betrokkenen bij de vroege voorbereidingen voor de invoering van de euro en vooraanstaande economen uit binnen- en buitenland, ging ik op zoek naar de antwoorden. Maar ik keek ook vooruit naar wat het tweede decennium voor de euro in petto had. Ik betogde toen, toen men feest vierde want de euro was tien jaar oud, dat de tienerjaren van de euro stukken lastiger zouden zijn dan het eerste decennium. Het voortbestaan van de Europese munt zou in het tweede decennium van de euro in gevaar komen, betoogde ik toen.


Het inflatiespook (2010) (dit boek is niet meer verkrijgbaar!)